Snötäckta berg

      Så, vad är det som är nytt nu då? En hel del och ändå ingenting alls egentligen.

Åkte på roadtrip till Edmonton med ett gäng glada utbytesstudenter. Det var en riktigt lång bilresa som lyckligtvis blev bättre av att Chris har en DVDspelare i sin (givetvis gigantiska) truck. Så jag kunde roa mig kungligt med Family Guy. Försökte få igenom lite Futurama också men blev brutalt nedröstad. Inte blev jag åksjuk, kors i taket, fast rumpan värkte ganska duktigt när vi väl var framme. Typerna som körde bilarna var trots diverse stimuli tröttsamma. Det diskuterades penisar, pruttar och gamla fyllor. Effektsökeri, som någon jag brukade känna alltid sa.

       I Edmonton finns "världens största" shoppingmall. Tydligen diskuteras det livligt huruvida det faktiskt är världens största mall egentligen, men stort som satan är det iaf. Där finns allt, till och med livs levande flamingos. Jag höll på att drunkna i en såndär waterslide i the waterpark, råkade bjuda på en liten peepshow också. Min bikini är inte gjort för den typen av aktiviteter tydligen. Smög in på Hooters också, och servitriserna var inte alls så slampiga som jag hade föreställt mig.

      Annars har jag träffat de där typerna som jag ska bo med nästa termin, och de var ju helt ok, så nu är det en done deal. Lovar att meddela när jag har den nya adressen, kommer iaf att gälla från januari. Det ska bli grymt att ha ett stort rum med en bekväm säng igen! Lyx!

      Med ojämna mellanrum dyker det upp post hemifrån, och det är självklart mycket uppskattat! Tillvarons höjdpunkt. Jag har helt enkelt världens bästa vänner! Vad är kärlek om inte post?

      Det var stressigt ett tag, med en dator som ballade ur och en paper som höll på att gå åt pipan. Jag hade ett litet sammanbrott och grät en skvätt, men det finns ju inget mer avstressande än tårar så nu är det lungan. Skolan börjar dra ihop sig mot sitt slut, mindre än tre veckor kvar och jag är helt relaxed, lite knäppt nu när finals börjar närma sig.

      Lyckades ju riva upp mina gamla ryggproblem igen så jag fick spendera en hel dag platt på rygg fullpumpad med painkillers, men det var ju trevligt på sitt egna lilla sätt.


Bara 18 dagar kvar till jullov och civilisationen! Vancouver here I come. 


Kyligt förräderi

       Snön föll, och det gjorde ingen skillnad. Under allt det vackra finns det bara grått. Det är ett falskt vinterland. Min vilja drog i mig så hårt att jag glömde känna efter och nu står jag frusen här.

Skolan går vidare och jag har sänkt mina ambitioner. Nu ser jag till att hålla huvudet över vattenytan, men inget mer. Jag ser ingen mening i det längre. Terminsslutet börjar närma sig och det betyder att alla mina nya vänner försvinner härifrån och jag får börja om igen. Men en nystart är ju alltid uppfriskande.

Jag har funnit ett älskat tidsfördriv i gymmet, UNBCs stolthet, så det var ju bra. Jag vet till och med hur man opererar maskinerna nu. Får se till att vara fit for fight till hemresan. Som det ser ut nu kommer jag hem först i juli, så håll inte andan.

      Halloween kom och gick, och det var verkligen en upplevelse! Jag gick "trick or treating", och jag vet, jag är för gammal, men när ska jag någonsin få chansen att göra det igen? Klädde ut mig i kostym och allt. För att verkligen uppleva den nordamerikanska traditionen på riktigt åt jag choklad tills jag mådde illa också.

Hemlängtan kommer och går. Jag önskar att jag kunde säga att det inte var ett problem, men sanningen är att den kastar en skugga över allt. Solens strålar hittar en väg genom dimman för det mesta ändå.

Förmodligen kommer jag att flytta bort från kullen till nästa termin. Jag ska bo i ett duplex med en hög nya främlingar. Fast allt hänger på främlingarna, ännu har jag inte träffat dem, och innan jag gör det kommer jag inte ta något beslut.

      Om en vecka ska jag bege mig iväg till Edmonton med ett gäng utbytesstudenter. Världens största shoppingmall finns där. Sug på den en stund. Det ska bli ett minnesvärt äventyr.
Sluttentorna är över 12e december och efter det ska jag resa till Jordan i Vancouver, efter det ska kusinerna och jag åka till Castlegar för att fira jul. Vad som händer över nyår är ännu ett mysterium.

Livet går vidare, sakta men säkert.



jag vet att du ljuger,

men vet du det själv?

sanningen är en sång

som bara du tror på