Känslosamt hälsotillstånd

Det är något med mig och Uppsala som inte riktigt funkar som det ska.
Det är ganska precis fem månader sedan jag flyttade hit, och på den tiden har jag lyckats bli riktigt sjuk hela tre gånger. Kanske ligger det i luften, kanske är det den brutala vintern som drar ner mig. Nog för att jag är lite av en vekling av naturen, men ändå, det här känns som mycket till och med för mig. Och nu snackar jag antibiotika, läkarbesök och feber här, ingen liten snuva.
För närvarande är jag typ 99 % säker på att jag har åkt på vinterkräksjukan. Det faktum att jag har mått sjukt illa och kräkts hela dagen är ju en ganska bra ledtråd. Dagen har således spenderats med en klar överdos av tvkonsumtion, därtill har jag ynkat en hel del, hängt inne på toan, missat föreläsningar och sjukanmält mig från jobbet. Eftersom experimentet med bananen gick bra har jag nu avancerat och knaprar försiktigt i mig mariekex. Bra dag det här, not.


Conundrum

Jag har börjat använda munvatten.
Det råkade vara extrapris i affären när jag råkade vara där.
Ändå, vuxenpoäng till mig!
Jag tar allt jag får för att väga upp mitt inte så vuxna kollektivliv.
Fast skiten smakar så jävla illa att hål i tänderna börjar kännas som ett rimligt alternativ.

Men nu undrar jag om man bör skölja före eller efter man har borstat?  


El Corridor

Efter flera veckors spänd väntan blev det tomma rummet i kollektivet slutligen bebott. Imorse låg jag i bakisdvala när jag hörde en obekant mansröst utanför dörren och snabbt drog slutsatsen att herrn hade flyttat in, men när jag var anständig och kunde visa mig utanför dörren var han spårlöst försvunnen.
Efter jobb och skola återvände jag hem för att sondera terrängen, och ja, där var han. Jonathan, från Mexico. Till min stora förvåning gav han mig en puss på kinden när han hälsade, så där som man tydligen gör. Jag har ingen aning om vad reglerna säger om sånt, men jag hoppas att jag inte måste pussas varje morgon till frukostgröten nu.
Nu håller vi tummarna för att han är en sån som diskar efter sig.  


LabilLynne

Jag är blott drygt en och en halv meter koffeingenererad överskottsenergi nu. Jag har sprutat ut tre tentor på en vecka och jagar ytterligare en deadline vid imorgon midnatt innan det äntligen är dags att sätta punkt för höstterminen. Det är också värt att notera att vårterminen inleds på riktigt imorgon. Trots denna prestationshets har jag även kutat runt på jobbet ett flertal dagar den här veckan, något som knappast är bra för mitt ökade kaffeberoende. Jullovet hann nästan inte ta slut innan jag var slut i huvudet igen.
Men, en fin vän hörde av sig för dela med sig av goda nyheter, varpå mitt förträngda begär plötsligt återuppväcktes och min slumrande själ drog ett djupt andetag. Jag vill åka hem! NuNuNuNu! Vad som egentligen är hemma för mig kan ju diskuteras, men just nu vill jag åka till min älskade industristad för att insupa småstadsatmosfären och avgasluften. Om jag inte får som jag vill snart finns det en överhängande risk att jag skrikande lägger mig ner och slår armar och ben i golvet som vilket bortskämt småbarn som helst.  

Country roads, Take me home, To the place where I belong 


Signerat

Spatserande hem från skolan idag sprang jag på en mycket ung och förvirrad tjej som med en karta i handen generat frågade efter vägen. Därmed är den nya terminen officiellt inledd. Jag pekade hjälpsamt ut rätt riktning, flinande lite igenkännande i smyg och var nöjd med att vara på andra sidan om den situationen. Ironiskt nog kontrade jag med att strax efteråt gå vilse själv. Det existerar inga genvägar i Uppsala, så är det bara.
Väl hemma möttes jag av en överraskning i brevlådan, eftersom det inte fanns någon avsändaradress och jag inte väntade mig något paket överväldigades jag naturligtvis av nyfikenhet. Inte heller inuti omslaget fanns det några ledtrådar till vem som skickat det, så nu håller jag på att krypa ur skinnet. Uppenbarligen var det någon som vet vad jag vill ha, för det fanns ett par jättefina rosa torgvantar i paketet. Jag har några misstankar gällande avsändarens identitet, men tacktack vem du än är! Och inte för att gnälla, men adressen var lite fel och eftersom att jag gärna vill ha fler överraskningar på posten borde vi å det snaraste åtgärda situationen.


Eller?

Mitt liv har helt oväntat blivit ganska exakt 100% mer intressant.
Förr, när någon frågade mig hur jag skulle spendera min dag 
svarade jag i princip alltid ”plugga”.
Nuförtiden svarar jag ”skumma mjölk” lika ofta.


Askungen

Efter nästan ett dygn ute till havs är man mer än lite sliten så jag kraschade totalt igår kväll. Men det var det värt! Det bästa med färjefesten var att återse tjejerna igen. (Det här med att flytta från stan har ju uppenbarligen både sina fördelar och nackdelar.) Jag hade glömt vilken köttmarknad de där båtarna egentligen är så jag blev nästan lite chockad, menmen, det var bara att gilla läget. Jag skuttade glatt runt på dansgolvet (vilket jag aldrig gör) och slog ifrån mig ett (kändes det som) oändligt antal snubbar som alla tror att de är don Juan. Dagen efter önskar man ju alltid att båten skulle vara större än vad den är, men efter lite bakad potatis och taxfree shopping satte jag på bussen för att återvänta till ståtliga staden med min värdighet intakt.
Imorse kändes det ack för tydligt att julefriden är över när jag med andan i halsen kom in på jobbet med en minut eller två till godo. Jag är ganska säker på att jag klarat testet för basen var lugn som en filbunke hela dagen, fast det var inte jag. Verkade som att hela Uppsala bestämde sig för att fika typ samtidigt och det i kombination med ett nytt kassasystem var lite (läs: mycket) stressande. Imorgon ska jag stänga igen, så vi får väl se hur det går då.


DoItLikeARockstar

Det här med semester är ju både bra och dåliga grejer. För jag var sjukt nöjd när jag låg stekte på stranden (så länge som min rastlösa själ nu pallar att steka), men det är ett sånt jävla antiklimax att återvända hem efter ett besök i paradiset. Som tur är har jag haft sällis av Elin, en mjuklandning i vardagen. Jag har ignorerat samtalen från min chef, fixat frillan och kommit efter i skolan. Nu är det finlandsfärja och ansvarslöshet för hela slanten. Ett sista andrum innan det blir verklighet och allvar.
Vi ses på andra sidan.


OkändÖkändÖken

Let me tell you how it is. Air Baltic är precis vad det låter som, ett flygbolag helt i sin egen klass. Visstvisst, förseningar och sånt kan man ju överleva, men det här gänget lyckades dessutom köra transferbussen till fel flygplan och hade det så kallt att flygvärdinnorna jobbade med vantar på, bland annat. Aldrig mera Air Baltic. Ni kan ta det som en rekommendation.
I övrigt var semestern allt som den borde vara och ännu mer.
Vi har ju alla hört argumenten om att ”det inte spelar någon roll hur man bor för man ska ju ändå bara sova på hotellet” jag och brukar vara böjd att instämma. Men om man hamnar på ett ställe som det i Dubai då vill man inte lämna rummet. Förutom kök och vardagsrum hade vi varsitt sovrum, med tillhörande balkong och badrum. Det fanns mjuka morgonrockar, en toalett för eventuella gäster och alla bekvämligheter man kan önska sig. Efter att ha blivit bortskämd där vet jag inte om jag någonsin kommer kunna chilla på vandrarhem igen.
Vi besökte alla de måsten som staden erbjuder, typ världens största shoppingmall, världens högsta byggnad och världens lyxigaste hotell. (De är mycket för att vara mest och värst där nere.) Jag red på en kamel, något som djurvännen i mig inte riktigt är tillfreds med, och jag åkte på en vansinnesfärd i en bil med fyrhjulsdrift som dundrade upp och ner över sanddynerna i öknen, tydligen en vanligtvis mycket uppskattad turistattraktion. Nyårsafton var höjdpunkten då jag var i mathimlen på en vackert upplyst terrass och beskådade ett fyrverkeri som faktiskt var imponerande.
Där åker alla bil, och det gick knappt att gå någonstans för trafiken tillät det inte. Alla bilar såg ut som om de kom rakt ur ett avsnitt ur Cribs och folk körde som fullständiga idioter. På många ställen hade alla de byggen som finns överallt avstannat och stundtals kändes det som att man rörde sig i en spökstad. Busshållplatserna hade luftkonditionering, och överallt fanns det träd och blommor, trots hettan. Och man kan åka slalom inomhus, backen är komplett med lift och allt.
All in all, Dubai är ett mycket intressant och sevärt ställe. Där finns lite av allt, det är liksom bara lite mer än på alla andra platser. Om jag skulle beskriva staden med ett ord skulle det vara
absurd.


Nytt och hett

Nej, jag är inte bortrymd med någon mystisk oljeshejk, för det fanns inga sånna kvar. Men jag är vackert solkysst och äckligt bortskämd efter en vecka i lyxiga Dubai.
Gott nytt år!





Jag har finfrämmande, så kanske, kanske inte skriver jag mer snart.