EfterlängtadeArabemiraten

Jag skulle kunna önska dig en riktigt god jul, gott nytt år och god fortsättning på det. Men så tänker jag inte göra. Nej, jag tänker bara köra upp min lycka i ditt ansikte för nu drar jag till solen och chillar på lyxhotell! Ha det så jävla bra i snön, jag hoppas att den kryper in i dina skor så du måste gå med blöta strumpor.
Det finns ingen glädje som skadeglädje.




Vardagsvisa

Typ alla vet att jag och teknik inte funkar ihop i största allmänhet, och att jag och min iPod inte funkar i synnerhet. Men sen kom snön, mitt cykellås bestämde sig för att ge upp och min vardag förändrades markant när jag plötsligt förvandlades till en långsam fotgängare i kylan. Då kom apparaten fram och visade sig vara en ypperlig kompanjon och en ovärdelig distraktion från vinterns alla gissel. En dag lyckades jag till och med lista ut hur man petar in en sån där ljudbok och min lycka var gjord. Nu har jag ju underhållning med mig i fickan at all times liksom. Problemet är bara att jag inte kan lista ut hur jag nu ska byta bok, så jag har lyssnat på samma tre gånger om. Själva bokvalet är i sig lite penibelt dessutom.


Dans med svåra steg

För första gången på nära tio år samlade vi oss för en resa i tiden vid ett högt bord i Gamla Stan. Det hade kunnat vara sentimentalt, nostalgiskt och bättre förr. Men det var mest hemtamt och kanske en aning dekadent när vi drack fuskchampagne och övertalade barkillen att ta turistkort på oss. När Lasse Winnerbäck plötsligt trampade fram i snön på andra sidan fönsterrutan kändes det nästan regisserat. Vi ramlade runt i dåtid, nutid och framtid och kunde, inte helt utan motstånd, konstatera att vi sakta förvandlas till våra föräldrar och blir det som vi svor att vi aldrig skulle bli. Med bästa barndomsvännerna är det som det borde vara.    




När jag senast stampade ut från jobbet var det en liten envis röst i mitt huvud som ekadealdrig meroch i ren trots körde jag då ner mitt typ rena förkläde djupt i tvättkorgen. Så imorse fick jag vackert börja rota runt bland smutsen och när jag stod där kände jag hur min mage mumlade med hot om bakfylla. Eller kanske var det min kuvade stolthet som gjorde sig påmind.


Kaffesump

Det är något med det här jobbet som jag har gått och skaffat mig som är lite fel. Att vara caféslav är väl ungefär samma sak på alla ställen, de andra tjejerna är schyssta och tiden går för det mesta fort. Men gubben som styr och ställer på det där haket är inte riktigt som han bör. Han verkar ha som mål att riktigt trycka ner mig i skosulorna. Tjejerna säger att han bara testar mig, att det blir bättre sen, men frågan är ju vart gränsen går. Jag behöver bara ta två steg innanför dörren innan jag känner hur min redan kortväxta gestalt blir ännu mindre. Hela upplägget är faktiskt lite knäppt. Redan min andra dag lämnade gubben mig ensam i flera timmar, och medans paniken lurade alldeles runt hörnet sprang jag fram och tillbaka och försökte ordna till alla stängningsrutiner. En situation jag på ett imponerande sätt bemästrade, fast det inte alltid flyter lika bra. Häromdagen när jag stod ute i köket och långsamt förvandlades till en Marilyn Manson-kopia medans jag skar lök kände jag hur mitt utseende speglade min sinnesstämning. Imorgon ska jag öppna för första gången, och jag har en känsla av att jag kommer få sköta också den biten själv.
Kom gärna in och säg hej, men beställ inget avancerat.


Förresten ringde Lousie nyss. Hon stod i kassan på Ica. Hon blev nekad att köpa red bull för hon hade inget legg med sig. Det gjorde min dag.  Nu ska jag till storstan en snabb sväng.


Snöstad

Han är lönnfet och ser på nära håll ut som ett ollon med onaturligt rosa läppar, men skit i det. Jag var tveksam till om han verkligen skulle kunna vara rolig i 90 minuter rakt av, men det var han, lätt. Inga torra färdsträckor som på Norra Brunn. Men killen kan inte vara så arg och elak som han ger sken av, för då skulle det där leendet som smyger i mungipan inte vara där. Sammanfattningsvis var onsdagskvällen en mycket bra kväll, också tack vare Tompa och Katalin. Och ja, man får skämta om vad som helst, om man kan göra det som Magnus Betnér.
Till min egen överväldigande besvikelse måste jag skjuta på det där med hemvändning ett tag nu. För jag har typ fått ett jobb. Och det är bra grejer, för det är inte så att jag dricker snabbkaffe för att jag gillart liksom, CSN dränker en ju inte i förmögenheter. Vi får se hur det hela utvecklar sig. Jullov är bra skit. Fast med allt som är på tapeten nu har jag tappat fotfästet en aning och blev nästan förskräckt när jag insåg att det är fredag idag.
To be continued.


Dementi

Jag tar det tillbaka. Föregående inlägg I mean. Allt jag vill ha en är typ som kan manövrera min iPod. Jag börjar så smått betrakta den som mitt Mount Everest.


Kära tomten

Jag har varit snäll i år, väldigt snäll. Så om jag kunde skulle jag krypa upp i ditt knä, dra dig i lösskägget och fyra av mitt bästa fejksmile medan jag leverar önskelistan, men nu går ju inte det. För den goda sakens skull lägger jag istället upp den här och håller tummarna i väntan på en god fortsättning. Jag har tänkt till ordentligt, och har försökt hålla mig inom rimlighetens gränser, så det räcker med en. Tack på förhand.

                              Marcus Birro
                              Filip Hammar
                              Gustav Fridolin
                              Magnus Betnér
                              Den söta australienaren som jobbar på Stocken ibland



Om någon nu skulle känna någon söt, smart, talangfull, engagerad, världsvan och ambitös singelkille som är relativt tillgänglig och har ett ypperligt sinne för humor är jag ju inte helt omöjlig. Bara nästan.


Original oldster

Jag vill inte beröra utfallet i årets upplaga av Idol, den lilla sparrisen vann och alla fjortisar med tindrande ögon fick sitt halleluja moment, och jag bryr mig inte. Alls. Typ. Annars är jag nyligen hemkommen från Örebro och bästa pappahelgen ever. Jag är fullproppad med pepparkakor, klapparna är inhandlade och julstämningen var oundviklig när fantastiska pappan bjöd på varm glögg. Det blev en hotellfruskostpåcafé med Tesan, och en intelligensbefriad biofilm där den osannolika hjälten får (tillbaka) den tveksamma kvinnan trots att LA försvinner ner i ett hål och större delen av mänskligheten utplånas inom loppet av timmar. Jag blev bra bortskämd, vilket var välbehövt och uppskattat. När jag skulle åka tillbaka till ståtliga staden var jag alltså långt ifrån laddad, och det blev inte bättre av att jag hamnade på bussresan from hell med förseningar, sura tanter och ett tryckande behov. Min tveksamhet visade sig vara befogad när jag kom fram till en dugligt grisig korridor. Tokplugg i några dagar och favorit i repris med Magnus Betnér står på schemat innan det är jullov. Då kommer jag hem. 
                                                                         
          Peace out!


Idolecious

Jag måste bekänna, min hemlighet gnager : jag blir lite, lite varmare på insidan när jag ser Calle Kristiansson (aka Idol-Calle). Det kanske gör mig till en tönt, men so what- Im still a rockstar . Alltså, den killen har pondus, han kan med all stolthet världen som kan uppbåda äga den där kaggen som en förlängning av hans genius . Han kan dra av vilken gubbrocklåt som helst och få den att låta som det nyaste nya. Och ja, hans raspiga röst går rakt in i själen på mig. Walking in Memphis är en av världens bästa låtar och den blev lite bättre när min man tog sig ton. Jag önskar att han visste att jag finns.

NobelNonchalans

Efter att ha legat vaken och provocerat ålat runt alldeles för länge måste jag spy ut lite frustrationer. Jag kollade på vetenskapens Oscarsgala igår, och det är klart, många av talen var intressanta, inte minst Herta Müllers, tillika är pristagarna överlag intressanta. Men resten av spektaklet påminner lite om en hemsk scen man egentligen inte vill se men samtidigt inte kan slita ögonen från.
Det känns som att Maria Wetterstrand gör mig en personlig tjänst när hon sminkar sig och drar en klänning över huvudet, ett statement som rättfärdigar hela min livsstil. När Mona Sahlin står i en röd blåsa precis brevid en representant från alliansen (som jag tyvärr inte minns namnet på) i en blå kreation och är rörande överens om Obamas förtjänster förundras jag över det barnsliga i att man färgkodar sina principer. När SVT:s journalist ska intervjua Tysklands utrikesminister får han fram i påan att ministern har varit med i Big Brother, och densammas sexuella läggning fastslås innan man diskuterar fredspriset. Höjdpunkten är när Anders Borg dumförklarar hela svenska folket genom att säga ”forskning är varken höger eller vänster”.
Nu skulle jag även kunna orera vidare om kungahuset i en evighet men eftersom att jag inte vill framstå som bitter nöjer jag mig med att konstatera följande: att vi lever i ett ”demokratiskt” land där statsrepresentanterna inte är folkvalda är befängt och att man ska budgetera in ytterligare 10 miljoner skattemedel till kungahuset nästa år för att täcka kostnaderna för kronprinsessans bröllop är en pervers prioritering.


Supertramp

Jag unnande mig en stund av skuldfri stillhet och såg filmen Into the wild. Den är vacker, inspirerande, och kanske till och med befriande. Fast det betyder inte att jag kommer knata ut i vildermarken någon gång snart. Filmen vyssjade in mig i ett lugn, eller kanske var det musiken, och jag tyckte om den helt enkelt. Hur förankrad filmen är i något som kallas verklighet är egentligen inte viktigt , så den diskussionen får vara. Kvällen förgylldes också av en skvätt av systemets billigaste whiskey i ett glas som brukade vara en senapsburk, en nästan morbid symbol för romantiseringen av studentlivet.

- If we admit that human life can be ruled by reason, the possibility of life is destroyed. 
  Leo Tolstoy, War and Peace


Beska droppar

När jag snubblade in över tröskeln hemma framåt småtimmarna tyckte jag att det här med att gå på nation var en brilliant idé. När jag sen bestämde mig för att gå till sängs fullt påklädd för att spara tid på morgonen tyckte jag att det var en sjukt smart idé. När jag således bättrade på gårdagens smink innan skolan istället för att lägga på nytt tyckte jag att det var en asvärd idé. När jag satt på seminariet och stank gammal fylla imorse tyckte jag att min raggardusch var en fin idé. När jag nu känner mig ungefär lika alert som en surkärring med en punkterad rullator tycker jag fortfarande att jag är full av goda idéer. Fathiya doppade sin mobil i toaletten igår men det tycker jag inte var en bra idé.






V-dalas nya grymma pubvärd och hennes sidekick på landskapssexa.
Det är pördey!


Handen på hjärtat

Efter en helkväll i en kjol som egentligen är ett ingenting slog baksmällan mig som en knytnäve i ansiktet. Igår klättrade jag upp på en omotiverat hög barstol och spanade in världens ballaste bartender in action (aka Lousie), helt utan att märka hur det blev hål i min tröja. Jag manipulerade samveteslöst till mig både gratis drinkar och öl fast jag är inte helt säker på hur det gick till, och trots detta är jag helt jäkla tokpank nu. Det som började med att oskyldigt hålla bästa vännen sällskap slutade i något helt annat, men det är dumt att klaga. Paraden av färgglada drinkar imponerade duktigt och desamma är nog ansvariga för det inte så melodiösa dunket innanför min panna.

Vi skyller allt på Lollo.


Skavsårsplåster

En viss liten person med vackra bruna ögon som egentligen borde ha försvunnit ur mitt liv för längesen slängde precis iväg ett sms och frågade hur gammal jag är. En sporadisk och stundtals lindrande dialog har nått klimax och nu vet jag inte om jag ska bli förvånad, förolämpad, ta det som en komplimang eller bara garva. Men det är ok, jag förstår fullständigt om han inte kommer ihåg min senaste födelsedag eller hur gammal jag blev, om jag var han skulle jag nog inte vilja minnas, men själv kan jag inte sudda ut bilden från näthinnan. Firandet hade ju sina ömma inslag, och om det nu skulle vara så att den lille någonsin bryr sig om att läsa här kan jag meddela att jag är hela 53 dagar yngre.


Nu ska jag hiva iväg ett sms och säga att en dam aldrig avslöjar sin ålder
 (och att en gentleman aldrig somnar).


Glaglaglamour

Gränsen mellan ambition och pretention är förvillande tunn. Jag går runt i min intellektuella bubbla med risigt hår för brorsan tog tillbaka sin plattång och jag har inte råd att köpa en ny. Men det är lugnt för jag får ju frottera med välmeriterade professorer som inte bryr sig om yta. Jag riskerar mitt liv varje gång jag ska ta mig till universitetet för bromsarna på min cykel är knas och jag har inte tid att fixa. Men vad gör det när jag ändå bara existerar för att studera teori och andras forskning. Jag lever i en  svinstia för att jag ska ha möjlighet att förvärva den prestige som en masterexamen innebär. Men vad gör det när jag ändå kommer få ett snuskigt välbetalt jobb om hundra år.

fuckingfantasticfabulous